Creatieve binnenhuisinrichting hoeft niet duur te zijn

Je woonplaats regelmatig een verfrissend en trendy uitzicht geven, hoeft absoluut niet veel te kosten.  Met enkele subtiele ingrepen waant elke gast zich keer op keer in een nieuw ingerichte leefruimte.  Pas één of meerdere van onderstaande tips op tijd en stond toe en je leefruimte verandert keer op keer in een vernieuwde, gezellige ruimte.

Gebruik hoezen

Linnen hoezen geven de stoelen van eender welke eetplaats een majestueus en stijlvol uitzicht.  Kies je de kleur of het motief bovendien in overeenstemming met de andere decorelementen in de eetplaats, dan verandert je eetplaats op slag in een rustgevende oase van hout en linnen. Dankzij de hoezen maak je komaf met het koude uitzicht van je eetplaats.

Plaats en verplaats spiegels

Spiegels laten je leefruimte groter lijken, vermeerderen de lichthoeveelheid en zorgen voor een dynamischer uitzicht door de weerkaatsing van beweging.  Je kan opteren voor een grote wandspiegel, maar evenzeer voor kleine spiegeltjes die je met de regelmaat van de klok kan verplaatsen.

Tapijttegels

Het plaatsen van vast tapijt vraagt tijd en geld. Tapijttegels daarentegen kan je regelmatig van plaats veranderen: nu eens in de eetkamer, dan weer in de logeerkamer, enzovoorts. Variaties zijn eindeloos en bovendien haal je ze in een handomdraai weg wanneer je ze beu bent.

Wees creatief met verlichting

Overdag kan je zelf de inval van natuurlijk licht bepalen, ’s avonds kan je een ruimte creatief verlichten met kunstlicht.  Een subtiel uitgelichte bibliotheek, een klein lampje op tafel of op een kast, lichtinval van een straatlantaarn, … De mogelijkheden om je kamer sfeervol te verlichten zijn eindeloos.

Maak gebruik van je vensters

Door vensters (en eventueel deuren) op te nemen in de decoratie van je kamer, lijkt de kamer groter en gezelliger.  Kies daarom aangepaste glasgordijnen, overgordijnen, zonneschermen enzovoorts.  Je kan de raamdecoratie ook als startpunt nemen voor de inrichting van de rest van de kamer, door bijvoorbeeld de overtrekken van de kussens uit de gordijnenstof te maken, of door  een gordijnlint te laten doorlopen, of gewoon het motief als leidraad te nemen.

Kamerplanten

Binnenhuisplanten geven je leefruimte een levendig en verfrissend uitzicht. Afhankelijk van de plaats die je ter beschikking hebt, kan je kiezen voor een grote imposante plant, of kleine plantjes die in het oog springen.

Andere interessante artikels:
© 2023 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.