Wat is de renovatiepremie?

Vanaf 26 maart 2007 kan elke Vlaming die zijn woning renoveert een renovatiepremie aanvragen bij de Vlaamse regering. Die premie kan oplopen tot 10.000 euro. Wie komt er in aanmerking voor de premie en aan welke voorwaarde moet hij voldoen?

Voor wie?

Elke Vlaming die zijn woning renoveert komt in aanmerking voor de renovatiepremie, op voorwaarde dat hij geen tweede woning bezit of bezat tot drie jaar voor de aanvraagdatum en voldoet aan de inkomensvoorwaarden.

Er geldt een inkomensgrens van 35.000 euro voor alleenstaanden, 50.000 euro voor alleenstaanden met een persoon ten laste (te verhogen met 2800 euro voor iedere extra persoon ten laste), 50.000 euro voor samenwonenden (ook te verhogen met 2800 euro voor iedere persoon ten laste)

Woning

De woning die je wil renoveren moet minstens 25 jaar oud zijn op de aanvraagdatum en gelegen zijn in Vlaanderen. Niet alleen huizen, maar ook appartementen komen in aanmerking.

Minimale investering

De aanvrager van de premie moet voor minstens 10.000 euro (exclusief BTW) aan geldige facturen kunnen voorleggen bij de aanvraag.

Werken

De renovatiewerken moeten uitgevoerd worden door geregistreerde aannemers of (voor de doe-het-zelvers) met bouwmaterialen waarvoor een factuur kan voorgelegd worden. De woning moet na de werken structureel gezond en tochtvrij zijn.

Tot de werken die op de lijst staan, behoren: ondergrondse werkzaamheden, vervanging of verbetering van binnen- en buitenmuren, vernieuwen van draagvloeren en dekvloeren, vernieuwen van dak, vernieuwen buitenschrijnwerk, vervanging of plaatsing van binnendeuren, elektriciteitswerken, vervangen of plaatsen van sanitair, aanbrengen, vervangen of verbeteren van centrale verwarming, herindelings- of uitbreidingswerken.

Aanvraag

De aanvrager mag slechts een renovatiepremie aanvragen voor dezelfde woning. Je kunt de aanvraag pas na de werken indienen. De aanvraag moet alle facturen bevatten. De facturen mogen bij de aanvraag maximum 3 jaar oud zijn.
De premie bedraagt maximaal 30% van de aanvaarde kostprijs (exclusief BTW), met een plafond van 10.000 euro. De aanvrager mag voor dezelfde woning in een tijdsbestek van 10 jaar slechts één premie aanvragen.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.