Tijd om je huis op te ruimen!

Je hebt waarschijnlijk al eens het gevoel gehad dat je niets terugvindt in huis. Omdat het goed verstopt was, omdat het onder andere spullen lag of omdat je tussen te veel andere rommel moest gaan zoeken. Je kunt dit vermijden door enkele eenvoudige tips in het achterhoofd te houden. Lees verder en ontdek hoe jij alles sneller kunt opbergen en terugvinden.

Waarom sorteren en opruimen?

Opruimen en alles netjes in kasten of rekken plaatsen heeft een voordeel dat je aan het budget zal voelen. Hoe verder je iets verstopt, hoe sneller je zal vergeten dat je het hebt. Daarom ben je des te meer geneigd dingen te kopen omdat je simpelweg niet weet of je het al hebt of niet. Verder is het uiteraard aangenamer om naar iets te zoeken in een opgeruimde en nette kast dan in een rommelboeltje. Het zal je een hoop gezoek en hoofdpijn besparen!

Wat moet je doen?

Maar hoe begin je daar nu aan? Ga niet in het wilde weg aan de slag maar concentreer je op iedere kamer apart. Laat om te beginnen andere huisgenoten je even een handje toesteken. Begin in een kamer waar je alles uit de kasten, rekken en lades haalt. Hierbij maak je twee stapels: eentje met spullen die stuk zijn, te oud of onbruikbaar geworden zijn. Een andere stapel maak je met spullen die je nog gebruikt of die je nog wilt bijhouden. Wanneer je die laatste stapel terug in het rek of de lade plaatst, let er dan op dat je de spullen die je dagelijks gebruikt vooraan zet of legt.

Handige tips

Rieten manden zijn ideaal om dingen zoals kledingstukken, speelgoed of een collectie boeken in op te bergen. Je kunt ze bijna overal plaatsen omdat ze gezelligheid toevoegen aan de kamer.
Als je in een groot gezin woont en je op zoek gaat naar nieuwe meubelen, is het misschien een goed idee om extra opbergruimte te voorzien in het meubel. Een salontafeltje met extra lades of een tv-meubel met een grote bergruimte kunnen altijd van pas komen voor rondslingerend speelgoed of een afstandsbediening.
Geen schoenen en pantoffels meer in de inkomhal? Installeer een eenvoudig rekje achter de deur waarop de schoenen die dagelijks gebruikt worden geplaatst kunnen worden. Als je niet wilt dat de schoenen meteen opvallen, kun je er een fraaie doek over hangen. Zo lijkt het geheel minder rommelig en overzichtelijker.
Handschoenen, paraplu’s en tasjes kun je in mooie doosjes steken die je ook op een rek plaatst. Je kunt dozen bijvoorbeeld beschilderen met schoolbordverf zodat er overal een naam op getekend kan worden. Ieder heeft zo zijn eigen doos. Op die manier kunnen er geen handschoenen of tassen verdwijnen.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.