Nieuwe vissen introduceren in je vijver

Wanneer je een nieuwe vissen introduceert in je vijver hoor je ze eerst in quarantaine te steken. Als je ze rechtstreeks in je vijver zou doen, kan dit schadelijk zijn voor hun gezondheid en het ecosysteem van je vijver. De volgende stappen zijn dus aangeraden bij de komst van nieuwe vissen.

1. Hou de vis in het zakje en steek het zakje in de vijver voor ongeveer 30 minuten. Als de vis niet in een zakje kwam kan je ze best in een quarantainetank steken. Zo kan het water in het zakje of de tank zich rustig aanpassen aan de temperatuur van het water in de vijver.

2. Zorg dat het water aangepast is voor de komst van je nieuwe vis, rekening houdend met het chloorgehalte, ammoniak, etc… Dit is zeer belangrijk voor de aanpassing aan de nieuwe omgeving van je vis. Als dit niet in orde is, heeft je nieuweling meer kans op sterven.

3. Na 30 minuten kan je wat water van de vijver in het zakje laten sijpelen. Dit kan je geleidelijk doen in intervallen van 10 minuten. Zo kan je vis zich aanpassen aan het water in de vijver. Zorg wel dat er geen water van het zakje overloopt naar de vijver.

4. Verwijder de vis voorzichtig van het zakje met een net en zet hem in de vijver, zorgend dat er geen water van het zakje in de vijver terecht komt.

5. Geef je nieuwe vis minstens 24 uur geen eten . Je kan dus best op voorhand ze nog eens eten geven, zodat ze die 24 uur niet te veel lijden.

6. Kois hebben de neiging te springen. Houd ze de eerste dagen in het oog. Goudvissen hebben dit minder, maar over het algemeen is het toch aangeraden elke nieuwe vis in de gaten te houden de eerste dagen. Let op het gedrag van je nieuwe vissen en vraag je af of er iets mis kan zijn.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.